www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ожие: Шестата световна титла няма да промени живота ми

15.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2949 прочитания
A+ | A-

Себастиен Ожие стартира днес в рали „Австралия”, последен кръг от световния шампионат за 2018 година с амбицията да се бори за шеста поредна световна титла. Французинът води с 3 точки пред Тиери Нювил с Hyundai и който от двамата завърши по-напред, ще е новият световен рали шампион.

Ойт Танак с Toyota също участва в битката, макар и да е на 23 точки от Ожие.

Себ заяви, че по-големият опит, който има спрямо Нювил и Танак, които все още не са ставали световни шампиони, може да се окаже решаващ в битката.

„По отношение на отсечките и карането, всички ние имаме сериозен опит – обясни Ожие, за когото това ще е последно състезание в M-Sport преди завръщането му в Citroen за догодина. – Но по отношение на титлите аз имам малко повече опит от Тиери и Ойт. Това може да е решаващо, защото мога да си позволя малко по-спокоен подход към това рали.

„Разбира се, че ще е страхотно да стана отново световен шампион, но това няма да промени много живота ми. Все пак, това няма да е първата ми световна титла. Това ми дава малко предимство, но истината е, че напрежението е сериозно и уикендът ще бъде много тежък и много интересен.”

Ожие записа първо време в шейкдауна, който се проведе на етапа „Уединг Белс”, но в първия ден ще е в ролята на чистач на отсечките, тъй като стартира пръв по макадамовите етапи.

Прогнозата е, че ще вали от старта до финала на състезанието, което според Ожие ще направи етапите много трудни за всички, не само за него.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "