www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пожарът край Лос Анджелис унищожи уникален роудстър от 1948 г.

15.11.2018 | Авто новини: Катастрофи » Катастрофи | Автор: Jordan Lukanov | 2107 прочитания
A+ | A-

Пожарът край Лос Анджелис унищожи уникален роудстър от 1948 г.

Пожарът Woolsey Fire, който бушува край Лос Анджелис в окръг Вентура, нанесе обичайните огромни щети. Предвид мястото в баровския щат Калифорния обаче има много поражения сред притежателите на автомобилни колекции.

Сред унищожените коли е и един уникален експонат - съществувалият само в един единствен екземпляр роудстър Norman Timbs Special 1948, известен още с името Buick Streamliner. Автомобилът е създаден от Норман Тимбс - инженер-механик от Лос Анджелис, който е помагал още при построяването на легендарния Tucker 48 (Torpedo).

Муза за роудстъра стават немските състезателни машини от 30-е години на миналия век. Колата е построена върху индивидуално проектирано тръбно шаси с изцяло алуминиево тяло и окачване от Ford.

За по-висока скорост Тимбс се отказва от вратите, а отделението за пътници е преместено максимално напред. Norman Timbs Special е с редова "осморка" от Buick (Fireball 8), който успява да задвижи машината с тегло един тон до 193 км/ч.

До началото на XXI век колата е била смятана за загубена, докато не е открита в автоморга в калифорнийската пустиня със съхранено на 90% шаси. Продадена е на аукцион за $17 600, а през 2010 г. възстановеният Streamliner дебютира на изложението "Конкурс за елегантност" в Амелия Айлънд. Там роудстърът получава наградата на Sotheby´s като "Най-добър автомобил без покрив" на шоуто.


Пожарът край Лос Анджелис унищожи уникален роудстър от 1948 г.Пожарът край Лос Анджелис унищожи уникален роудстър от 1948 г.Пожарът край Лос Анджелис унищожи уникален роудстър от 1948 г.

Тагове: Пожар Лос Анджелис унищожи уникален роудстър 1948

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ