www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Два дебюта на млади творци в Нов Театър НДК до края на годината

12.11.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 2237 прочитания
A+ | A-

Два дебюта на млади творци в Нов Театър НДК до края на годината

До края на настоящата 2018 г. на уютната сцена в "Нов Театър НДК" са предвидени две премиери на дебютиращи в театралното изкуство млади творци. Първа от тях е моноспектакълът на Иван Рангелов "Страсти Илиеви" с автор Димо Дешев, който може да бъде гледан за първи път на 15 ноември от 19:00 часа. Втората е моноспектакъла на Кирил Михов „Пикльото“ 20/18 с автор Калин Илиев, предвидена за началото на месец декември.

„Нов театър НДК" е един от малкото независими театри, извън структурата на държавните, със свободна репертоарна политика, която се базира на български автори, утвърдени и млади актьори. Той е създаден през 2015 година като продължение на първия частен театър „Диалог“, който основах преди 30 години и е кулминация на търсенето на онзи свободен театър, който изразява творческата воля на актьора", споделя режисьорът Бойко Илиев, директор на „Нов театър“ – НДК.

Репертоарът на „Нов театър НДК" включва както продукции на самия театър и доказали се заглавия от държавните и общински театри, така и представления на частни и гостуващи трупи. Един от най-новите спектакли в програмата на театъра е „Антихрист“ по романа на Емилиян Станев, който може да бъде гледан на 17 ноември (събота) в Нощта на театрите.

Сред заглавията, от които могат да избират любителите на театралното изкуство, са също: „Амадеус“, „Поручик Бенц“, „Пилето, което казва Ку“, „Ла Комедия“, „Жертвата“, „Кокошка“, „Цъфнали очи“, „Убиецът и блудницата“, „Наследникът“ и др. В постановките на театъра участват и известни български актьори, сред които: Елена Петрова, Йоана Буковска, Ники Сотиров, Веселин Калановски, Георги Кадурин, Любомир Ковачев, Ивайло Захариев, Иван Юруков и др.

„Нов Театър НДК" е вълнуваща алтернатива на културния живот в София. Той разполага със собствена библиотека и книжарница за специализирана литература в областта на театъра, киното и всички останали изкуства.


Два дебюта на млади творци в Нов Театър НДК до края на годинатаДва дебюта на млади творци в Нов Театър НДК до края на годинатаДва дебюта на млади творци в Нов Театър НДК до края на годинатаДва дебюта на млади творци в Нов Театър НДК до края на годината

Тагове: НДК премиера Нов Театър театър Бойко Илиев репертоарНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ