www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автобижу: Яйце "Духът на екстаза" от Rolls-Royce и Fabergé (видео)

13.11.2018 | Авто новини: Клюки » Светско | Автор: Jordan Lukanov | 1739 прочитания
A+ | A-

Автобижу: Яйце "Духът на екстаза" от Rolls-Royce и Fabergé (видео)

За първи път в историята фигурката "Духът на екстаза" - символ на лукса, който краси капака на всяка кола от Rolls-Royce от 1911 г. - ще бъде скрит в невероятната работа на легендарното бижутерско ателие Фаберже. Концепцията на яйцето е разработена от дизайнерите в Rolls-Royce Motor Cars Щефан Монто и Алекс Инес, а ескизите са финализирани от главния дизайнер на Fabergé Лиза Талгрен и въплътени в живота от един майстор на Фаберже Пол Джоунс.

Всички те са в основата на съвременната интерпретация на едно от най-разпознаваемите и желани произведения на бижутерията. "Духът на екстаза" - второто императорско яйце, произведено след 1917 г., отбелязва историята, наследството и легендарните имена на две луксозни къщи с вековна история. Яйцето е предназначено за колекциите взискателните ценители на двете известни марки.Автобижу: Яйце "Духът на екстаза" от Rolls-Royce и Fabergé (видео)

В новото бижу музата-емблема на Rolls-Royce "Духът на екстаза", която мълчаливо посочва пътя на всяка кола от бренда повече от век, е скрита в грациозно яйце Faberge с тегло 400 грама и 160 милиметра височина. Основата на яйцето е направена от 18-каратово бяло злато, покрито с виолетов емайл с помощта на техниката гилоширане и ръчно гравирано.

Розовите златни венчелистчета защитават скритата вътре ефирна кристална фигурка. Елементи от розово злато, инкрустирани с 10-каратови диаманти, плавно се преливат в естествен аметист с тегло над 390 карата. Лилав оттенък на емайл и аметист препраща към исторически произведения на къща "Фаберже".


Автобижу: Яйце "Духът на екстаза" от Rolls-Royce и Fabergé (видео)Автобижу: Яйце "Духът на екстаза" от Rolls-Royce и Fabergé (видео)Автобижу: Яйце "Духът на екстаза" от Rolls-Royce и Fabergé (видео)

Тагове: Емблема бижу Дух на екстаза Rolls-Royce Faberge

СнимкиОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ