www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Williams представя Кубица още тази седмица?

13.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2694 прочитания
A+ | A-

Още тази седмица се очаква британският тим от Формула 1 Williams да обяви, че наема за догодина полският пилот Роберт Кубица. Информацията е на германското списание auto motor und sport.

Тази година Кубица е резервен пилот на Williams и според последните данни е получил оферта от тима, както и предложение да стане резервен пилот на Ferrari.

Според източниците на ams обаче, точно Роберт е предпочитаният съотборник на новата Джордж Ръсел в тима на сър Франк за догодина. Възможността полякът да подпише с Williams до края на седмицата се оценява на 90%, като най-важните параметри на сделката са вече са договорени.

Ако това стане, то фаворит за мястото на резервен пилот на Williams е руснакът Никита Мазепин, който ще участва в няколко петъчни тренировки.

Сделката на Williams с Кубица ще остави без титулярно място за догодина Естебан Окон. Предполага се, че французинът ще бъде нает като резервен пилот от всички тимове, използващи мотори на Mercedes, за да е фаворит за титулярно място, ако се случи нещо с някой от пилотите на тези тимове. Отделно от това Окон ще получи и по-сериозен обем работа на симулатора на Mercedes.

Кубица пострада тежко в катастрофа на рали в началото на 2011 година, когато беше пилот на Renault. След поредица операции лекарите успяха да спасят дясната му ръка, но след това той имаше нужда от няколко години, за да се възстанови напълно и се бори за връщане във Формула 1.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "