www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хамилтън се разминал с повреда в двигателя в Бразилия

13.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2138 прочитания
A+ | A-

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е бил изправен пред терминална повреда в двигателя, с който спечели Гран при на Бразилия в неделя. Това потвърди тимът на британеца Mercedes тази седмица.

Проблемите се проявили сериозно в 28-ата обиколка, когато инженерите предупредили Люис, че моторът му може да спре заради повреда в ауспуховата система, заради която температурата на двигателя започнала много да се покачва. В това време Люис се опитваше да си пробие път напред в класирането след ранния си стоп, който го дръпна по-назад.

„Инженерите ме предупредиха в 28-ата обиколка, че моторът на Люис ще спре в следващия тур – разказа шефът на тима Тото Волф. – Но това не стана и аз помолих инженерите да ми обяснят какво точно се случва. Оказа се, че ауспухът на колата на Люис може да падне във всеки един момент и моторът му е надхвърлил всички температурни ограничения.

„Единственото решение се оказа намаляване на оборотите и натоварването върху задвижващата система – допълни Волф. – Само Бог знае как успяхме да се справим с това и колата на Люис да стигне до финала.”

Хамилтън допълни, че пулсът му стигнал до 190 удара в минута докато общувал с инженерите по радиото относно проблемите с мотора и в същото време се опитвал да поддържа добро темпо без да го товари, както и да държи налитащия зад него Макс Верстапен с Red Bull, който все пак успя да го изпревари, но малко след това се завъртя заради удар с Естебан Окон и Люис си върна първото място, което запази до финала.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ