www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Продажбите на VW паднаха с над 6 процента

13.11.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2030 прочитания
A+ | A-

Германският автомобилен гигант Volkswagen отчете 516 900 продажби за октомври, което е с пад с 6,2% спрямо същия период на миналата година.

Основните причини за спада са две. Първата е забавянето на китайския пазар, където продажбите на повечето компании спадат заради желанието на купувачите да изчакат с новата си кола заради набиращата скорост търговска война със САЩ. А втората е въвеждането на WLTP правилата на европейския пазар, които спънаха продажбите на отделни модели.

И докато китайските проблеми няма как да бъдат решени от VW, то тези, свързани с WLTP изцяло зависят от компанията. След 1 септември в Европа не може да се продават коли, чиито вредни емисии не са измерени по WLTP.

Повечето автомобилни производители, включително и германските се оказаха със сериозно количество произведени автомобили, които не са тествани по новия стандарт и затова ги спряха от пазара.

В Китай продажбите на VW за октомври за 274 100 коли, което е спад с 9,8% спрямо същия месец миналата година. В Европа пък спадът е с 7,1% до 122 000 коли за миналия месец.

От началото на януари до края на септември компанията беше постигнала ръст от 4% на годишна база, но октомври заличи това постижение и сега увеличението на годишна база е 0,4%.

От началото на годината продажбите на VW са 2 550 400 нови коли.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ