www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Най-надеждните електромобили за 2018

12.11.2018 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 3641 прочитания
A+ | A-

Авторитетното списание Consumer Reports публикува годишното си изследване за това кои са най-надеждните електромобили, които се предлагат на пазара в Щатите. То е част от по-мащабното проучване за най-качествените и най-разочароващи автомобили.

Като цяло, електромобилите са по-надеждни от автомобилите с двигател с вътрешно горене, като най-общо причините са следните: електромоторите са с по-семпла конструкция, същото важи и за трансмисиите, а на борда на електромобилите има по-малко части и компоненти, включително и такива, които се движат и са под натоварване.

И въпреки, че Consumer Reports все още разполага с информация, която не се базира на данни, събрани много назад във времето, класацията за 2018 може да бъде оформена.

Петото място заема BMW i3, като резултатите на германския електромобил са 3 точки от 5 възможни при оценката на Consumer Reports и 3,5 от 5 при JD Power. Една позиция по-напред е Tesla Model 3, също с оценка 3 от 5, но това е сравнително нов модел и все още няма оценка от JD Power.

Топ 3 затваря Nissan Leaf, като първото поколение на модела присъства на пазара от моделната 2011 година. Новата генерация на японския електромобил получи оценка 4/5 от Consumer Reports, а средното му постижение при JD Power е 3 от 5, като основната разлика при резултатите им се дължи на работата на климатика на електромобила.

Втората позиция е за Tesla Model S – луксозният електромобил, присъства на пазара от 2012 година насам. Данните, събрани от собствениците на Model S за тези шест години носят оценка от 4/5, като резултатите на модела във всички категории са доста над средните.

И първото място тази година е за доста по-скромния Chevrolet Bolt, който обаче е сравнително нов, но получава оценка 4 от 5 точки. Моделът получава висока оценка по отношение на механиката и задвижването, като отстъпва само при електронните системи, с които работи водачът. Но средната му цена е около два пъти по-ниска от тази на Model S.Тагове: елмобилНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ