www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алекс Алексиев и компания кръстиха тестовия Speedtail Албърт (много видео)

09.11.2018 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Jordan Lukanov | 3287 прочитания
A+ | A-

Алекс Алексиев и компания кръстиха тестовия Speedtail Албърт (много видео)

McLaren анонсира годишна програма за пътни изпитания на суперхибрида Speedtail, която ще предшества пускането на модела в производство. Автомобилът е получил специална окраска и името Albert.

Колата е наречена така в чест на едноименното "муле" (тестови протитип) за McLaren във Формула 1 и улицата Albert Drive, където суперавтомобилът е проектиран. Тук е мястото да припомним, че в създаването на McLaren Speedtail огромна роля има един от старши-дизайнерите на британската марка - Александър (Алекс) Алексиев.

Именно 31-годишният българин с американско гражданство наскоро беше удостоен с честта първи да подкара хиперколата. Speedtail е най-бързият McLaren в историята на бренда - хибрид с бензинов битурбо 4-литров V8 двигател плюс елмотор, чиято сумарна мощност възлиза на 1050 конски сили.Алекс Алексиев и компания кръстиха тестовия Speedtail Албърт (много видео)

Алекс Алексиев и компания кръстиха тестовия Speedtail Албърт (много видео)

От 0 до 300 км/ч Speedtail ускорява за 12,8 секунди с максимална скорост 403 км/ч. Всичките 106 клиентски бройки вече предварително са разпродадени.

Допълнителната програма за предварителни пътни изпитания на McLaren Speedtail Albert предвижда тестове на специални площадки, както и по обикновените шосета. Надеждността и ефективността на силовата установка ще се проверяват в Европа, Северна Америка и Африка.

Тагове: Алекс Алексиев тестов Speedtail Албърт McLaren видео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ