www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Райконен: Нямаме голям шанс за купата на конструкторите

09.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3610 прочитания
A+ | A-

Последният световен шампион на Ferrari Кими Райконен призна, че Скудерията няма големи шансове в последната част от битката за купата на конструкторите във Формула 1 този сезон. Два кръга преди края Mercedes води с 55 точки на Ferrari, а максимумът, който може да спечели един тим в тези два старта са 86 точки.

„Шансовете ни не са особено добри, но борбата не е приключила – обясни финландецът, който напуска тима в края на годината. – ще направим всичко, което е по силите ни. Предполагам, че за тимът купата на конструкторите винаги е била по-важният трофей. Ще се постараем да спечелим, но след две състезания всичко ще е ясно.”

Райконен предложи и друга гледна точка на поражението на Себастиан Фетел и Скудерията в битката за титлата при пилотите срещу Люис Хамилтън и Mercedes. Германецът и тимът му допуснаха по няколко важни грешки, които се оказаха решаващи, но финландецът е на мнение, че не Фетел е загубил шампионатът, а че Хамилтън си го е спечелил.

„Който има повече точки, той печели – лаконично обясни Кими. – Няма съмнение, че Люис спечели титла, а не Фетел да я е загубил. Всеки може да има собствено мнение за това кой е спечелил и кой е загубил, но това вече няма значение. Люис спечели титлата в честна битка, моите поздравления за това.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ