www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Идва най-мощното Subaru WRX STI

07.11.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1826 прочитания
A+ | A-

Само ден след новината, че Subaru може да се завърне в световния рали шампионат с нов хотхеч от клас В, компанията започна да приема поръчки за най-мощният сериен WRX STI в историята си.

За последното поколение на модела името Impreza изпадна от означението и колата носи семплото име Subaru WRX STI. Тази версия носи означението ТС380 и производствената й серия ще е от едва 50 коли, като почти всички са за японския пазар.

Засега е известно само логото на новата версия, както и това, че автомобилът е разработен под ръководството на един от най-известните рали пилоти в историята на Subaru – двукратният световен шампион в група N Тошихиро Араи.

С оглед на означението ТС380 логично е да се предположи, че мощността на автомобила ще е 380 конски сили, което е доста повече от това, с което се предлага сега WRX STI. За японския пазар колата е с 308 конски сили и 2-литров турбо мотор, а за Европа -  с 2,5-литров агрегат с 310 конски сили.

Основната промяна в ТС380 е появата на ново турбо HKS GT III RS Sport, катализатор HKS, както и въздушен филтър, дело на Arai Motorsport.

В интериора ще присъстват анатомични седалки Recaro като на тях ще е избродиран поредния номер от серията от 50 коли.

В екстериора се очаква, че единствената разлика ще е новият преден спойлер, разположен пред предната броня.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ