www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официално: Виетнам влиза във Формула 1

07.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1245 прочитания
A+ | A-

Календарът на световния шампионат във Формула 1 ще се разрасне допълнително в Азия с включването от 2020 година на Гран при на Виетнам, първото състезание в историята на югоизточната част на континента. Надпреварата през април 2020 година ще се организира по улиците на столицата Ханой.

Слухове за влизането на Виетнам в световния шампионат се появиха преди повече от година и с оглед на това, че държавата гарантира финансово за провеждането на състезанието, то основният проблем беше свързан с намирането на подходяща дата.

Трасето в Ханой вече е било инспектирано от директора на състезанията във Формула 1 Чарли Уайтинг, а дължината му ще е 5,565 км.

Интересното е, че промоутър на състезанието ще е местната компания Vingroup, която наскоро представи автомобилната си марка VinFast, а отделно това притежава верига супермаркети, атракционни паркове и др. Компанията е основана през 1993 година в Украйна, след което започва бизнес във Виетнам, като първоначално стартира полуготови храни.

Гран при на Виетнам е първото състезание, включено в календара от новите собственици на спорта Liberty Media, като се очаква от 2020 година да има състезание и в Маями.

Много е вероятно с тези два старта бързо да се изпълни прогнозата на американската компания, че стартовете на сезон ще станат поне 23.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ