www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мъск обеща: Купето на Tesla ще е най-бързото в света!

07.11.2018 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Kiril Stoykov | 1803 прочитания
A+ | A-

Мъск обеща: Купето на Tesla ще е най-бързото в света!

Второто поколение на електрическото купе Tesla Roadster ще бъде най-бързия спортен автомобил в света. Това обеща в интервю за изданието Recode босът на американската компания Илън Мъск.

"Tesla Roadster ще е най-бързият спортен автомобил по всички параметри - ускорение, максимална скорост, управление. За нас е много важно да направим електрическа кола, която да е по-динамична от всеки бензинов автомобил", казва Мъск.

Прототипът на второто поколение на Tesla Roadster бе представен през есента на миналата година. Возилото разполага с три електромотора, което позволява на купето да ускорява от място до 96 км/ч за 1,9 секунди. Драг дистанцията от четвърт миля (402 м) автомобилът изминава за 8,9 секунди, а максималната скорост е над 400 км/ч. Тест пилотът на "Тесла" обаче обяви, че серийният вариант ще е още по-бърз.

Tesla разработва и електрически пикап с футуристичен дизайн. Колата ще разполага с два електрически мотора с "умопомрачителен въртящ момент" и задвижване на всичките колела. Пикапът ще може да минава с едно зареждане на батериите между 650-800 км.


Мъск обеща: Купето на Tesla ще е най-бързото в света!Мъск обеща: Купето на Tesla ще е най-бързото в света!

Тагове: TeslaроудстърИлънМъск

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ