www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Сензация: Най-бързият McLaren е дело на българин (видео)

05.11.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Kiril Stoykov | 3945 прочитания
A+ | A-

Сензация: Най-бързият McLaren е дело на българин (видео)

Талантливият българин Александър (Алекс) Алексиев бе един от първите, който подкара едно от най-новите чудеса на автомобилната индустрия - McLaren Speedtail. Оказа се, че Алекс Алексиев е един от старшите дизейнери на британсакта марка и е главният "виновник" за направата на хиперколата, считана за морален наследник на легендата McLaren F1.

31-годишният българин с американско гражданство е работил по интериора на McLaren 720S, а сега и по триместния Speedtail.

Роденият в София Алекс е привлечен в "Макларън" перди 4 години, като преди това е работил в САЩ за BMW, Volvo и Nissan. Александър е роден на 7 Март 1987 г. в София. Семейството му напуска страната, когато малкият Сашко е 2-годишен и пристигат в САЩ.

Speedtail е най-бързият McLaren в историята. Хиперколата е хибрид с бензинов битурбо 4-литров V8 двигател плюс електромотор, чиято сумарна мощност възлиза на 1050 конски сили. От 0 до 300 км/ч Speedtail ускорява за 12,8 секунди. Максималната скорост на колата е 403 км/ч.Сензация: Най-бързият McLaren е дело на българин (видео)

Тагове: SpeedtailMcLarenAlexдизейнербългаринвидео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ