www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Киномания 2018: Гледаме Уилям Дефо като Ван Гог

25.10.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1063 прочитания
A+ | A-

Киномания 2018: Гледаме Уилям Дефо като Ван Гог

Невероятният актьор Уилям Дефо в ролята на гениалния художник Винсент ван Гог ще имат възможност да видят зрителите на Киномания 2018 в новия филм на режисьора Джулиън Шнабел „Ван Гог: Пред портите на вечността”. Лентата, чиято официална премиера беше във Венеция тази година, ще може да бъде видян на единствена прожекция в рамките на кинопанорамата на 24 ноември от 20:30 часа в зала 1 (а по-рано същата вечер, отново в зала 1, ще бъде показан и новия филм на Вим Вендерс – „Папа Франциск: Човек на думата си).

За „Ван Гог: Пред портите на вечността” самият режисьор сподели: „Този филм е за един художник и неговото рисуване, както и за тяхната връзка с вечността.” След като миналата година Киномания 2017 показа интригуващия изцяло рисуван „Да обичаш Винсент”, този път акцентът е върху брилянтното изпълнение на Уилям Дефо (с награда „Купа Волпи” от Венеция за най-добър актьор за превъплъщението си и вероятен претендент за „Оскар”), който по впечатляващ начин изразява вътрешната светлина на великия художник, неговите лудост, гений, безпомощност, отчаяние и триумф.
 
Режисьорът Джулиън Шнабел твърди, че филмът „Ван Гог: Пред портите на вечността“ не е биографичен – още повече, че вече са създадени поне тридесет други такива продукции. Разкрива обаче, че е рисувал част от картините, които се виждат пред камерата, което вероятно се дължи на факта, че Шнабел се развива и като артист, който рисува върху парчета порцеланови съдове.
 
Режисьорът представя различна гледна точка за последните часове на художника, която предизвика множество дискусии след премиерата. Във филма участват още: Рупърт Френд, Оскар Айзък (Пол Гоген), Мадс Микелсен, Матийо Амалрик, Еманюел Сение, Нилс Ареструп и др. Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.


Тагове: Киномания Уилям Дефо Ван Гог филм премиера

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ