www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Вдъхновяваща съвременна живопис от Миглена Савова-Оклер в "Арена ди Сердика"

01.11.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 3555 прочитания
A+ | A-

Вдъхновяваща съвременна живопис от Миглена Савова-Оклер в "Арена ди Сердика"

Галерия за съвременно изкуство / Sofia Contemporary art в хотел "Арена ди Сердика" (ул. "Будапеща" №13) е домакин на експозицията "‎Нека да погледнем / Let`s look" - 22 табла съвременна живопис от Миглена Савова-Оклер, която е съвременен български артист, живеещ и развиващ се в Женева през последните 15 години. Завършила е през 2005 г. специализация във Висшето училище за изобразирелно изкуство в Женева, а в периода 2005-2007 г. учи „История на изкуството“ в Университета в Женева.

Магистър е от Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския Университет „Св.св. Кирил и Методий“. От 2003 г. живее и работи в Женева, Швейцария. Има 18 самостоятелни и множество колективни изложби в България, Германия, Франция, Италия САЩ, Нова Зеландия и Швейцария.

От 2009 г. има свое ателие за реставрация и пространствен дизайн, както и специализирана образователна арт школа. През 2017 г. открива пространство за изложби за съвременно световно изкуство БЛИЦ арт портрет в Женева (https://blitzartatmosphere.ch/blitz-art-portrait/ rue Michel Chauvet 6, 1208 Geneva).

НЕКА ДА ПОГЛЕДНЕМ / LET`S LOOK е творческа концепция, която ярко и витално представя художничката Миглена Савова-Оклер, това е нейната първа самостоятелна изложба в София за последните години. Тя има изключително характерен почерк, с ярко присъствие на динамиката в цветовете и ритъм в картините й, умело търси идентичността в лицата чрез провокацията на елементи, в случая с пури, като този акт е и вид социално активно взаимодействие с конкретни послания.

Изложбата се подготви и реализира от екип от Сдружение „Толкова близо, толкова далече“ и галерията за съвременно изкуство - София, с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина. Сдружение „Толкова близо, толкова далече“ активно работи през последните години в подкрепа на популяризирането на съвременно българско изкуство и творците не само в чужбина, но и за завърщането им и показването им в България.

Куратор на изложбата е Цветелина Русалиева, която е и артистичен директор на бутикови галерии за съвременно изкуство в София и в Рим, а главен координатор Снежана Йовева, заместник-председател на сдружение „Толкова близо, толкова далече“.


Вдъхновяваща съвременна живопис от Миглена Савова-Оклер в "Арена ди Сердика"Вдъхновяваща съвременна живопис от Миглена Савова-Оклер в "Арена ди Сердика"Вдъхновяваща съвременна живопис от Миглена Савова-Оклер в "Арена ди Сердика"Вдъхновяваща съвременна живопис от Миглена Савова-Оклер в "Арена ди Сердика"

Тагове: Галерия изложба живопис Арена ди Сердика съвременно изкуствоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ