www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Red Bull искат Макс да стане най-младият шампион

02.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3065 прочитания
A+ | A-

Целта на Red Bull е Макс Верстапен да стане най-младият световен шампион в историята на Формула 1 и тимът ще преследва това още догодина. Това обяви моторспорт съветникът на RBR доктор Хелмут Марко, който вече прогнозира, че бившите шампиони ще се борят за титлата с двигателите на Honda през сезон 2019.

Макс спечели в Мексико втората си победа за годината, а голямата надморска височина там позволи на Renault да заличи изоставането си по отношение на мощността спрямо Mercedes и Ferrari.

Сега рекордът за най-млад световен шампион се дължи от бившия пилот на Red Bull Себастиан Фетел, който през 2010 година спечели първата си титла на 23 години и 134 дни.

„Целта ни е да имаме най-младия шампион – обясни доктор Марко. – Имаме още две години, за да изпълним тази цел, но ще се опитаме още догодина.

„Наясно сме, че първият сезон с нов доставчик на мотори никога не е лесен. Но това не означава, че няма да се борим за титлата от първото състезание. Нямаме извинения, ще атакуваме веднага.”

Доктор Марко призна, че издръжливостта на моторите на Honda не е на нужното ниво, но също така потвърди предположенията, че Toro Rosso на практика завършват сезона като тестов екип и постоянно сменят двигатели, за да се решат проблемите на японците.

„В момента в Toro Rosso жертват сезона си заради нас – призна бившият пилот.- Това е част от концепцията за началото на работата ни с Honda. Знам, че като мощност Honda вече е пред Renault.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "