www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

И M-Sport иска Льоб за догодина

01.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2792 прочитания
A+ | A-

След победата на Себастиен Льоб в рали „Испания” шансовете за завръщане на 9-кратния световен шампион в ралитата станаха по-сериозни в сравнение на началото на годината. Дори Себ призна, че е по-вероятно да поеме повече ангажименти за догодина.

Този сезон Себ прие програма от 3 ралита за Citroen, като спечели последното. Сега френският тим преговаря с него за догодина, като идеята е отборът да пусне трети C3 WRC, с който по половин сезон да се състезават Льоб и Крейг Брийн.

В дискусията обаче неочаквано се включи и Малкълм Уилсън, босът на M-Sport, тимът, който представлява Ford в световния рали шампионат. Първият пилот на Малкълм Себастиен Ожие се връща в Citroen за догодина и Уилсън заяви, че няма да бърза с избора си на пилоти за 2019.

„Винаги съм бил голям почитател на Себ и съм наясно с възможностите му – обясни Малкълм, чийто тим беше най-сериозният съперник на Льоб и Citroen в най-успешните им години. – Тази година Себ показа скорост и потенциал, макар да кара едва в три ралита. Ще е абсурдно да не обсъждаме какво би могъл да направи ако се върне.

„Не знам дали ще успея, но искам той да кара за нас.”

Въпреки, че Льоб допусна, че е възможно догодина да се върне в спорта, той направи уточнението, че не иска да кара пълен сезон. Уилсън допълни, че няма проблем и с това, стига да успее да убеди французинът.

Льоб тества за Ford и M-Sport в края на 2005 година, когато Citroen напусна спорта, но реши да остане за 2006 с Kronos, за да продължи със Citroen от 2007 нататък.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "