www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Льоб се върна, за да спечели в Испания

29.10.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: | 3042 прочитания
A+ | A-

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб спечели рали „Испания”, с аванс от едва 2,9 секунди пред Себастиен Ожие и записа 79-ата си победа в WRC, която дойде в края на програмата му от 3 ралита този сезон.

Льоб направи почти перфектно състезание, като се възползва от задната си стартова позиция в петък, когато екипажите караха на макадам, след това заедно с Ожие си проби път напред в съботните етапи, когато валя силно, а в неделя сутрин единствен стартира с твърдите сликове и оглави класирането като бързо натрупа аванс.

В предпоследната отсечка обаче Себ почти се завъртя на едно кръгово и спря, като загуби 8 секунди, което означаваше, че ще стартира в последната отсечка с 3,6 секунди аванс пред Ожие.

Но в етапа Льоб загуби само 0,7 секунди, втори завърши Ожие, а третото място в последния етап спечели Елфин Еванс, който прескочи досегашният лидер в световния шампионат Тиери Нювил, който спука гума малко преди финала. Белгиецът понесе тежък удар защото преди последния старт в Австралия Ожие му води с 3 точки, а той вчера не успя да спечели и точка в пауър стейджа, където се раздават бонус точки.

Преди вчерашната победа Льоб за последно спечели в Аржентина през 2013, а този сезон кара три ралита в опит да помогне на Citroen. Себ завърши пети в Мексико, 14-и в Корсика и сега триумфира в Каталуня.

Все още не се знае дали Льоб ще кара отново за Citroen, където догодина се завръща Ожие, но преди това ще разберем дали Ожие ще спечели шестата си поредна световна титла срещу Нювил.

Сезонът завършва с рали „Австралия” от 15 до 18 ноември.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "