www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Успешен БГ мотоциклетен сезон 2018 за Ангел Караньотов с Ducati

24.10.2018 | Авто новини: На 2 гуми » Мото спорт | Автор: Jordan Lukanov | 3534 прочитания
A+ | A-

Успешен БГ мотоциклетен сезон 2018 за Ангел Караньотов с Ducati

Сезон 2018 се оказа изключително успешен за надеждата на българския мотоциклетизъм Ангел Караньотов. През тази година пилотът записа осем полпозишъна, четири победи, четири втори места и едно пето от общо девет старта в България и чужбина.

Един от най-големите таланти на българския мотоциклетен спорт записа забележителни постижения в първия си състезателен сезон на писта като част от екипа на Overdrive Racing Team. Ангел избра да се състезава с мотор Ducati Panigale R, зареден с гориво Shell V-Power и масло Shell Advance.

"Неведнъж съм казвал, че горивата на Shell са не просто хубави - Shell V-Power ми вдъхва сигурност, защото вярвам на качествто му, а знаете че в мотоциклетните спортове техническите инженери и механици искат преди всичко спокойствие. Именно спокойствието се постига най-трудно в нашия спорт, а и то е най-скъпото. Щастлив съм да знам, че мотоциклетът ми се храни с най-доброто и най-сигурното. Този сезон повече от половината състезания се проведоха при температури над 32-33 градуса. Сами можете да си представите, колко е трудно да охладим един двигател работещ на максимални обороти през 90% от времето. Постигаме максимална мощност при оптимална работна температура. Shell V-Power не е просто добро гориво, то е сигурност!” - сподели Ангел.

Най-значимите постижения на Караньотов са поставените два рекорда за най-бърза обиколка на пистата в Серес и за най-бърза обиколка на пистата в Румъния. Рекордът в Серес е поставен по време на втория кръг от шампионата (BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018) - хронометърът спира на 1:18.564 мин., което е най-бързото време, постигано до този момент от български пилот на пистата в Гърция.

Сезон 2018 за Ангел Караньото в детайли:
* Рекорд в Гърция на писта Серес - 1:18.564 мин. Въпреки постижението Караньотов финишира втори, изпреварен от най-големия си конкурент от България – Мартин Чой. В единоборство за първото място се стига до физически контакт между двамата пилоти, при който Ангел излиза извън трасето, но успява да се завърне и да завърши на второ място.
* Заради контузия Караньотов не стартира в следващите две състезания от шампионата. По време на петия кръг пилотът на Overdrive Racing записва добър резултат на пистата в Долна Митрополия, където застава на второ място след Мартин Чой.
* По време на шести и седми кръг от BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018 на пистата Моторпарк (Румъния) Караньотов завършва първи с огромна преднина между него и втория пилот Роберт Мурешан с 14,662 секунди и с 25,216 секунди преднина пред Мартин Чой, спечелвайки най-високото място на подиума безапелационно в първия състезателен ден.
* Във втория старт за уикенда поради пропуск от страна на механиците (непроверен болт на скоростния лост, който оставя мотоциклета само на една предавка в състезанието) Караньотов завършва 5-ти.
* Следват две убедителни победи като по учебник в Серес, по време на осми и девети кръг от шампионата. Още в петъчните тернировки Ангел „показа мускули“, завъртайки времена с близо секунда и половина по-добри от тези на конкурентите. И в съботното, и в неделното състезание Ангел потегли от първа позиция и бе недостижим за конкурентите си.
* Десети и единадесети кръг: отново в Румъния, отново рекорд
- В петъчните тренировки Ангел отново бе най-бърз с около 1,4 секунди пред Мурешан и с 2,1 секунди пред Чой. В събота на квалификациите Караньотов успя да „завърти“ и най-бързата обиколка на румънската писта, спирайки хронометъра на 1:38,768 мин., отреждайки му първа стартова позиция и рекорд за най-бързия пилот на румънското трасе. В съботното състезание Ангел потегли от първа позиция и отново бе недостижим за конкурентите си.
- В крайна сметка Ангел грабна вицешампионската титла в BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018, но с пасив от две пропуснати състезания заради контузия. В генералното класиране бе изпреварен от румънеца Роберт Мурешан с 13 точки.
* До последния кръг Ангел водеше в класирането на Републиканския шампионат. През септември на пистата в Долна Митрополия Караньотов стартира състезанието със сериозна контузия, но все пак записа второ място.


Успешен БГ мотоциклетен сезон 2018 за Ангел Караньотов с Ducati Успешен БГ мотоциклетен сезон 2018 за Ангел Караньотов с Ducati

Тагове: БГ мотоциклетизъм сезон 2018 Ангел Караньотов Ducati

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ