www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Сервизна акция за 2461 коли на BMW у нас

24.10.2018 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Kiril Stoykov | 15862 прочитания
A+ | A-

2461 собственици на коли ще получат уведомление да посетят сервизите на BMW в България за безплатен преглед и за отстраняване на евентуален проблем с изтичане на газ от охлаждането на автомобилите. Акцията е част от световна такава, засягаща 1.6 милиона дизелови коли на баварската компания, които са произведени в периода 2010-2017-а и има минимален риск от запалване.

Ето и становището на BMW по въпроса:
"Вътрешни проучвания на BMW Group показаха, че при някои дизелови автомобили има възможност за теч на съдържащата етиленгликол охладителна течност от охладителя на EGR (рециркулацията на отработените газове). В комбинация с типичните отлагания на сажди, както и обичайно високите температури в EGR модула, това може да доведе до тлеещи частици. В много редки случаи може да се стигне до разтопявания във всмукателния колектор, което в екстремни ситуации да доведе и до пожар. Поради това BMW Group взе решение да проведе сервизна акция. При нея EGR моделът ще бъде проверен и при установяване на неизправности съответните компоненти на евентуално засегнатите дизелови автомобили ще бъдат подменени.

Сервизната акция, която стартира в средата на август 2018 година за държавите от Европа и Азия, в началото включваше около 480 000 дизелови автомобила на BMW. В рамките на последващи проучвания на двигатели със сходна техническа конфигурация BMW Group идентифицира отделни случаи на автомобили, които не бяха включени в първоначалните сервизни акции. Тези единични случаи не представляват значителен риск за нашите клиенти. Въпреки това BMW Group взе решение допълнително да понижи този минимален риск чрез специфични за отделните държави допълнения към сервизните акции. Целта е заздравяване на доверието на клиентите в нашите продукти.

Като цяло първоначалната и сега разширена сервизна акция включва около 1,6 милиона автомобила по целия свят (произведени между август 2010 и август 2017 година). Засегнатите производствени периоди са различни в зависимост от модела на автомобила. Компанията ще изпрати необходимите информации до дилърските организации. Собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат информирани."Тагове: сервизакцияпаленепроблемдефектБМВBMWНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ