www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фетел: Ясно е, че Хамилтън се справи по-добре

19.10.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2240 прочитания
A+ | A-

Четири кръга преди края на сезон във Формула 1 Себастиан Фетел изостава с 67 точки от Люис Хамилтън в битката за световната титла и британецът може да стане 5-кратен шампион още в неделя в Остин.

На практика шансовете на Фетел за първото място в края на годината са теоретични и той трябва да е първи или втори в Гран при на САЩ, за да отложи коронясването на Хамилтън за Мексико.

„Съвсем ясно е, че този сезон Хамилтън и Mercedes се справиха по-добре този сезон – обясни Фетел в Остин. – Вижте разликата в точките.”

Но Фетел е уверен, че грешките му в някои решителни състезания – като тези в Германия и Италия, не са единствената причина световните шампиони да са фаворити за титлата.

„Като цяло смятам, че нямаше достатъчно състезания, в които ние да доминираме през целия състезателен уикенд, да спечелим квалификацията, а след това и състезанието. Това просто не се случи достатъчно често тази година.

„Но имаше много състезания, в които смятам, че можех да се представя по-добре. Ако искате веднага да ви кажа едно – това на „Хокенхайм”. В други тимът като цяло трябваше да се представи по-добре.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ