www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пиринско пиво събра над 20 хиляди опакови в София

02.10.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Гурме, дегустация | Автор: Jordan Lukanov | 2564 прочитания
A+ | A-

Пиринско пиво събра над 20 хиляди опакови в София

Компаниите "Пиринско" и "Екопак България" се обединиха в кампанията „Заедно за природата!“ за насърчаване на разделното събиране на бирени опаковки и рециклирането им на 29 септември в Княжеската градина в София. В събота близо 2000 софиянци и гости на столицата предадоха на събирателните пунктове над 20 000 бирени опаковки, от които 460 кг стъклени (за многократна и еднократна употреба), 28 кг пластмасови бутилки и 21 кг кенове от бира за рециклиране.

Всички, които донесоха най-малко 10 празни опаковки за рециклиране, получиха като комплимент 3 бутилки Пиринско пиво от 500 мл. Участието в инициативата даваше възможност за гласуване за една от двете каузи, които Пиринско и Екопак България ще подкрепят – възобновяване на указателни табели в Национален парк „Пирин“ и изграждане на Градина на биоразнообразието в София с помощта на Българско дружество за защита на птиците.

В специално изграден кът Екопак България разясняваше в детайли на посетителите ползите от рециклирането – чрез интерактивни игри, филми и образователни програми и съдействаше за разделното сортиране на бирените опаковки, които софиянци предаваха през целия ден по време на Заедно за природата. Доброто настроение поддържаха Милена и музикантите от Бандата на Пецата.

Инициативата под наслов „Заедно за природата!” е част от политиката на Пиринско за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. За една година (2017) Пиринско - като част от компанията Карлсберг България и чрез участието си в Екопак България, най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки - събра и рециклира близо 6 000 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина.

Благодарение на тези свои усилия успява да спаси от изсичане над 13 хиляди дървета, спестява над 13 млн кВт/ч електроенергия, над 32 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела петрол. С тези действия намаля обема на депонираните отпадъци на градските депа с над 4000 куб.м и бяха спестени 1509,5 тона емисии на парникови газове, изчислени в еквивалент на въглероден диоксид.

Кампанията се провежда за трета поредна година и има за цел да насочи вниманието на обществото опазването на околната среда, да насърчи разделното събиране и рециклиране на бирени опаковки, както и да обърне внимание на ползите от бирените опаковки за многократна употреба. Следващите събития от кампанията са през месец октомври в Благоевград и в Шумен – родните градове на Пиринско и Шуменско.


Пиринско пиво събра над 20 хиляди опакови в СофияПиринско пиво събра над 20 хиляди опакови в София

Тагове: Пиринско бира пиво опакови Карлсберг Екопак

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ