www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Aston Martin влиза в DTM догодина

12.10.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3529 прочитания
A+ | A-

Британската компания Aston Martin ще е новият участник в Германския пистов шампионат за туристически автомобили (DTM) от догодина, стана ясно вчера. Aston Martin известно време демонстрира интерес към новите правила за двигателите във Формула 1, които се очаква да влязат в сила за сезон 2021 година, след това се отказа и сега ще стартира в DTM. Компанията има добре развита GT програма с автомобили в GTE за Льо Ман, както и класовете GT3 и GT4.

В DTM Aston Martin ще си партнира с два тима – R-Motorsport и HWA, като първият вече има собствена състезателна програма с коли на британската марка, но в DTM няма да участва като заводски тим. В същото време Aston Martin и HWA основават нова съвместна компания, която ще отговаря за развитието, сглобяването и участието с новите коли за DTM.

Така догодина в DTM отново ще участват три марки – Audi и BMW остават, а Mercedes се изтегля в края на тази година заради участието си във Формула Е.

„Решението на производител на луксозни спортни автомобили като Aston Martin да влезе в DTM е историческо събитие за нас и важен момент за международната ориентация на шампионата”, заяви шефът на DTM Герхард Бергер.

DTM вече уеднакви техническите си правила с японския пистов шампионат Super GT, като в бъдеще се очакват повече участници и в двете надпревари.Тагове: DTMНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ