www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Компютър с изкуствен интелект в бъдещите модели на Волво

10.10.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 2472 прочитания
A+ | A-

Компютър с изкуствен интелект в бъдещите модели на Волво

Шведският производител на премиум автомобили Volvo Cars и водещата в областта на изкуствения интелект (Al) IT компания NVIDIA обединиха усилия в разработването на високотехнологичен компютър с изкуствен интелект за следващото поколение Volvo автомобили. Той ще бъде базиран на технологията на NVIDIA - DRIVE AGX Xavier и ще позволи на Volvo Cars да вкара усъвършенствана технология в бъдещата си автомобилна платформа Scalable Product Architecture 2 (SPA 2).

Първият автомобил с новата компютърна система ще се появи в началото на следващото десетилетие. Споразумението ще задълбочи настоящото партньорство между Volvo Cars и NVIDIA. Миналата година двете компании стартираха съвместна разработка на системи и софтуер за полуавтономни автомобили.

Новата технология ще се възползва от постиженията на NVIDIA в областта на изкуствения интелект и ще позволи на Volvo Cars да предприеме следваща сериозна стъпка към внедряване на усъвършенствани системи за подпомагане на водача и опции за персонализация в автомобила. Добавяйки възможностите за 360-градусово възприятие и система за мониторинг, тази иновация ще позволи на Volvo Cars да представи безопасно напълно автономни автомобили.

Бъдещата SPA 2 платформа е следващото поколение на популярната и престижна SPA платформа, която е в основата на сериите 90 и 60 на Volvo, представени през последните няколко години и допринесли за големия оперативен и финансов обрат в компанията от 2010 г. насам. SPA 2 ще вземе от настоящите предимства на SPA платформата, добавяйки следващото поколение технологии, свързани с електрификацията, свързаността и автономното управление. Волво пое и ангажимент да развива стратегически взаимоотношения с трети страни, за да ускори процеса по въвеждане на нови технологии, необходими за развитието на автомобилната индустрия.


Тагове: Компютър изкуствен интелект автономен Волво Volvo NVIDIA

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ