www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бриаторе: Фетел мисли само за победи, не за титлата!

10.10.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1896 прочитания
A+ | A-

Бившият шеф на отборите на Benetton и Renault във Формула 1 Флавио Бриаторе отдавна е загубил статута си на достоверен източник на информация, но италианецът от време на време си връща вниманието на медиите с остри коментари.

Последно Бриаторе атакува отборите в световния шампионат за това, че в тях така и не се намери място за Фернандо Алонсо, който в края на този сезон ще напусне McLaren.

Сега Бриаторе критикува Себастиан Фетел за това, че през този сезон е обсебен от мисълта да спечели колкото се може повече състезания и това се е отразило негативно на кампанията му в битката за световната титла с Люис Хамилтън.

След Гран при на Япония Хамилтън има 67 точки аванс пред Фетел и ако в Хюстън този спечели вземе с 8 точки повече от Себ, това ще му гарантира петата световна титла. А това може да се случи при двойна победа на Mercedes в Гран при на САЩ, като Люис трябва да е първи.

Флавио обясни, че инцидентите, в които участва Фетел в Германия и в Италия са доказателство, че той твърде много желае победите и не мисли страгегически.

„Фетел не се бори, за да спечели шампионата, той гони победите в отделни състезания, това не е удачен модел – заяви Бриаторе пред Нико Розберг като гост на подкаста на бившия световен шампион. – Ако при такива ситуации загубиш три или четири състезания, това са по 25 точки изхвърлени на боклука във всяко едно състезание. След това, чисто психически става много трудно да се бориш за титлата.

„Вярвам, че пилотите са подложени на огромен стрес, но работата им е да печелят състезания, а не да ги губят. Да отпаднеш от състезание е най-лошият сценарий.”

Бриаторе даде пример с атаката на Фетел на „Монца” срещу Хамилтън в първата обиколка на състезанието, при която двамата се удариха и германецът изостана.

„Някой трябва да обясни на Себ, че състезанието там беше 53 обиколки, а не една – заяви Бриаторе. – Помня, че навремето имах същия проблем с Фернандо Алонсо.

„Когато се бориш да световната титла, дори едно трето място е сериозно постижение. Важното е да си на пистата и да завършваш навсякъде.

„Не виждам никакъв смисъл в атаката на Фетел на „Монца”, никакъв. Като знаеш, че колата ти е по-добра, просто намаляваш и оставаш зад Люис. Имаш още 50 обиколки, за да го изпревариш. Ако отпаднеш, нямаш шанс, за да се върнеш в челото.

„Освен това, като имаш по-силен автомобил, ще намериш начин да направиш успешна атака. А и когато се удариш с пилот, който има повече точки от теб, така му осигуряваш допълнително предимство.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ