www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Последно: ЕС намалява с 35% CO2 на колите до 2030 г.

10.10.2018 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Kiril Stoykov | 2410 прочитания
A+ | A-

След 13-часова среднощна среща в Люксембург между Съвета ни министрите, Европейският парламент и Европейската комисия, страните от ЕС приеха компромисното решение, предложено от Германия, нивата на СО2 на автомобилите през 2030 г. да паднат с 35 процента спрямо тези, които ще бъдат през 2021-а. ЕК искаше емисиет да бъдат редицирани с 40% (ирландският министър дори предложи 50 процента), но Германия предупреди, че прекалено предизвикателните цели рискуват да навредят на промишлеността и работните места.

Разкъсани между намаляването на замърсяването и запазването на конкурентоспособността на промишлеността, висшите чиновници се спряха на варианта с 35 процента. "Дискусията наистина бе сложна", каза еврокомисарят по климата Мигел Ариас Канете за компромиса, който получи подкрепата на 20 нации, като 4 гласуваха против и 4 се въздържаха. "В началото не вярвах, че ще получи такава силна подкрепа това предложение."

Споразумението, което предстои да бъде подписано официално, на практика означава, че след 12 години всички нови автомобили и бусове трябва да изхвърлят под 50 гр. СО2, за да са в еконормите. С други думи всички автомобили трябда са хибриди или изцяло електрически, при сегашните показатели на двигателите с вътрешно горене...Тагове: вредниемисииЕСНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ