www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Словенски самосвал срещу гиганта БелАЗ (видео)

08.10.2018 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 8602 прочитания
A+ | A-

Словенски самосвал срещу гиганта БелАЗ (видео)

С товароносимост 450 тона БелАЗ 75710 е признат за най-големия самосвал в света. Скоро обаче белоруският гигант може да бъде свален от лидерската позиция, след като словенският производител ETF Mining Equipment представи първия прототип на камион, способен да превози цели 760 тона.

Новият самосвал има модулна конструкция, сегментите на която може да се обединяват в различни конфигурации в зависимост от конкретните потребности. Батериите и допълнителните двигатели може да бъдат добавени и демонтирани, или съставните компоненти може да бъдат отстранени.

Също така може да се свалят кабините на камионите, които ще станат самоходни или ще се използват като прицепи. Словенският самосвал е достъпен в модификации от две до осем оси. А товароносимостта в зависимост от версията се колебае от 180 до 760 тона.

Всички колела са управляеми, обезпечавайки отлична маневреност. Радиусът на двуосното завиване е 20,7 метра, а аксиалното - 40,9 метра. Самосвалът има широчина 24 м - с 3,6 по-малка, която се изисква за съществуващите аналогични машини в класа си. Прототипът ETF MT 240 има пет оси и ще се използва за полеви изпитания и събиране на данни.Словенски самосвал срещу гиганта БелАЗ (видео)

Словенски самосвал срещу гиганта БелАЗ (видео)

Словенски самосвал срещу гиганта БелАЗ (видео)

Тагове: БелАЗ самосвал Словения кариера гигант видео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ