www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

290 джипки Great Wall H6 за родните граничари

08.10.2018 | Авто новини: Клюки » Светско | Автор: Jordan Lukanov | 5933 прочитания
A+ | A-

Българските граничари от вчера разполагат с 290 броя нови патрулни автомобили с повишена проходимост Great Wall H6. Доставените автомобили Great Wall са по проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“.

"Колите ще бъдат разпределени между 9 областни дирекции на МВР и дирекция "Жандармерия". С тях ще се подсили опазването на външните граници на ЕС, което е един от основните приоритети на България", заяви Младен Маринов, министър на вътрешните работи. На официалната церемония присъстваха също министър-председателят Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

Всички доставени автомобилите Great Wall H6 са дооборудвани със специална защита за двигателя и скоростната кутия, метални решетки на светлинните източници, които имат за цел да ги предпазят при шофиране в гористи местности. Гумите на автомобила са с шарка на протектора, осигуряваща по-добро сцепление независимо от вида шофиране – в градски или извънградски условиямн, тип „All Terrain”.

За ефективното изпълнение на ежедневните задачи от служителите на МВР всеки автомобил Great Wall H6 е оборудван с мобилен ТЕТРА радио-терминал с GPS, микрофонна система и устройство за безопасно разговаряне по време на шофиране, модерна LED светлинна и звукова сигнализация. Това ще са и първите автомобили, които разполагат със система за автоматична идентификация на регистрационни номера на МПС.

Системата за автоматична идентификация се състои от камера с висока резолюция, която разпознава регистрационните номерата в движение, устройство, което обработва и съхранява получената информация и я изпраща чрез 3G/4G модул, в по защитен комуникационен канал за последваща обработка. Допълнителното оборудване на автомобилите включва още 10“ таблет и мобилен принтер, който позволява издаването на наказателни постановления на място.

Автомобилите са доставени от оторизирания представител на марките Great Wall и Haval за България – „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД. Всички автомобили Great Wall H6 са с 5 години гаранция или 100 000 км пробег.Тагове: Джипка Great Wall H6 граничариНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ