www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Holden подготвя елмобил с 1360 к.с.

07.10.2018 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1923 прочитания
A+ | A-

Holden подготвя елмобил с 1360 к.с.

Австралийската компания Holden представи концептуален електрически хиперавтомобил под името Time Attack Concept Racer с 1360 "коня". Колата се подготвя за 50-годишния юбилей от първата победа на "Холдън" в гонката "Батърст 1000" на трасето Mount Panorama.

Елмобилът засега е във вид на виртуален прототип, конструиран за да подобри рекорда на австралийската писта, преодолявайки дистанцията по-бързо от 1 минута и 30 секунди. Суперколата, изградена върху карбонов монокок, е получила редица аеродинамични елементи, призвани да увеличат прижимната сила - в това число плоско дъно със специални тунели за въздуха.

Holden Time Attack Concept Racer е окомплектован с четири електрически агрегата, които сумарно изваждат 1360 к.с. мощ и 3240 Нм въртящ момент. Хипермобилът е способен да се набере от 0 до 100 км/ч за 1,25 сек. с максимална скорост 480 км в час.

Двигателите на елмобила се заранват от комплект графенови акумулатори за 25 кВт/ч, които се презареждат от специални 1000-киловатови зарядни системи. С тях запасът на батериите ще може да се възстанови напълно само за минута и половина.


Holden подготвя елмобил с 1360 к.с.

Тагове: Holden хипер елмобил к.с.

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ