www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Honda и GM заедно ще правят безпилотни коли

04.10.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 3734 прочитания
A+ | A-

Honda и американската компания Gruise Automation (дъщерно предприятие на General Motors, специализирано върху системите за автоматично управление), се договориха за съвместна разработка на автономни автомобили. Хонда ще направи първоначална инвестиция в GM в размер на $750 милиона, а след това в следващите 12 години ще вложи в проекта още два милиарда щатски долара.

Средствата ще отидат за създаване на дизайн, програмно обезпечение, както и в организиране на производството на автомобили без пилот. Освен това, като основна задача пред разработчиците става развитието на технологията за автопилот, за да може такива коли "да станат достъпни за максимално количество хора по целия свят".

Ако се съди по публикувания предварителен тийзър, автомобилът ще се отличава те сегашните безпилотни машини на General Motors. Към момента Cruise Automation тества в САЩ (по пътищата на Калифорния, Аризона и Мичиган) автономни системи върху стотина прототипа, създадени на базата на елмобила Chevrolet Bolt.Тагове: Honda GM без пилот безпилотни колиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "