www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Испания показаха капсула от свръхскоростния Hyperloop (видео)

02.10.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 5261 прочитания
A+ | A-

В Испания показаха капсула от свръхскоростния Hyperloop (видео)

Първата пътническа капсула от свръхскоростната транспортна система Hyperloop беше представена в Пуерто де Санта Мария, Испания. Разработеният от Carbures прототип има дължина 32 метра и тежи около пет тона.

Сътрудниците в завода, специализиран за изделия от карбан за космическия отрасъл, съобщават, че за създаването му са отишли 21 хиляди инженерочаса. Още тези дни капсулата ще бъде преместена в Тулуза, където ще бъде завършена вътрешната комплектовка.

Според Hyperloop Transportation Technologies (HTT) още след три години капуслата Хиперлуп ще направи първото си пътуване, а още след пет ще може да превозва пътници по различни маршрути и дестинации. Hyperloop е система, съставена от стоманени тръби, във вътрешността на които се помещава влак - херметична капсула на аеродинамична възглавница.

Теоретично с това транспортно средство може да се развива скорост до 1,2 хиляди километра в час. Автор на идеята е милиардерът - визионер Илън Мъск, основател на Tesla и Space X.В Испания показаха капсула от свръхскоростния Hyperloop (видео)Тагове: Илън Мъск Испания капсула Hyperloop видео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ