www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Учат мерцедесите да не спират в "криминални" райони

27.09.2018 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 2059 прочитания
A+ | A-

Мерцедес разработва нова вградено приложение за мултимедийната система на своите бъдещи автомобили, благодарение на което шофьорите ще може избягват паркирането в райони с опасна криминогенна обстановка. Това съобщи пред Drive разработчикът на програмното обезпечение в немската марка Маркус Еман.

Технологията ще използва статистиката на полицията и ще може да анализира местата, където собственикът на автомобила има голяма вероятност да стане жертва на вандализъм, нападение, кражба и други престъпления. Приложението ще използва трицветна система за оповестяване и изобразяване степента на безопасност на едно или друго място.

"При избора на място за паркиране системата анализира полицейските сводки за престъпленията, извършени в района през последните няколко седмици. Със зелен цвят ще бъдат обозначавани най-безопасните зони, където може да паркирате. Жълтият цвят предполага относително спокойни райони, а червеният е предупреждение за места, където съветваме да не се спира" - пояснява Еман.

Системата ще работи само в тези региони по света, където полицейските данни за престъпността са с открит достъп. Приложението може да предоставя и друга информация, в това число - за разстоянието от паркомястото до крайния пункт, тарифите за паркиране и трафика.Тагове: Mercedes безопасност мерцедес кражбаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ