www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mahindra стъпи в България със златен медал

26.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 5036 прочитания
A+ | A-

Индийската марка Mahindra стъпи в България с представянето си на Ауто Сити 2018, което се провежда в рамките на Международния технически панаир в Пловдив и спечели златен медал от панаира. Гигантът ще бъде представен на нашия пазар първоначално с два модела: субкомпактния KUV100 и 7-местния XUV500, които бяха представени в Пловдив, като KUV100 получи и златен медал.

„Днес полагаме ново начало с автомобилната марка Mahindra и новата ни компания Астреко Моторс, неин официален представител за България. Първият оторизиран дилър ще бъде добре познатият ви Бултрако Моторс с клоновете си в София, Пловдив и Варна, който също е част от Астреко Холдинг. В най-скоро време ще разширим дилърската мрежа“, заяви Костадин Грозданов, изпълнителен директор на Астреко Холдинг по време на пресконференция на Международен панаир Пловдив.

Специални гости на събитието бяха Джоуз Ебенийзър, оперативен директор, и Манмиит Чабра, регионален мениджър развитие дилърската мрежа на европейската секция на Mahindra. Те представиха официално моделите KUV100 и 7-местния XUV500.

Ебенийзър обясни, че до 2021 година гамата на Mahindra на европейския пазар ще включва четири SUV модела, един лек автомобил и един пикап, чиято нова версия ще се появи в края на тази или началото на следващата година.

Вчера на щанда на Mahindra в Пловдив гостува и посланикът на Индия Пуджа Капур.

През 2015 г. марката  навърши 70 години. Реалната й стопанска дейност стартира през 1949 г. чрез сглобяването на автомобили Jeep. „Днес Mahindra e най-големият производител на трактори в света, а автомобилната гама на марката включва общо 13 модела, сред които и електромобили“, подчерта Ебенийзър.

От 2015 г. към нейното портфолио се присъедини и италианската дизайнерска фирма Pininfarina. Това е нов белег на международната експанзия на Mahindra, тъй като преди това компанията закупи и южнокорейския производител SsangYong. С инвестициите на Mahindra, Automobili Pininfarina ще проектират, конструират и произвеждат високотехнологични продукти, с екстремни характеристики, луксозни електрически автомобили за най-претенциозните световни клиенти.

Mahindra е и сред първите компании, които се включиха в световния шампионат с електрически болиди Формула Е, където през четвъртия сезон Феликс Розенквист донесе първите две победи на марката.

С представянето на Mahindra холдингът Астреко и Бултрако Мотърс вече предлагат три марки на българския пазар: Honda, Subaru за Пловдив и Южна България и сега и индийските автомобили.Тагове: Mahindra АстрекоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ