www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мартин Чой без конкуренция в Долна Митрополия

23.09.2018 | Авто новини: На 2 гуми » Мото спорт | Автор: Jordan Lukanov | 3769 прочитания
A+ | A-

Мартин Чой без конкуренция в Долна Митрополия

Над 7000 гледаха на живо шестия кръг от републиканския шампионат по мотоциклетизъм, който се проведе на пистата в Долна Митрополия. Надпреварата в кралския клас 1000cc, както обикновено, беше пир за феновете, а техният любимец Мартин Чой не пропусна възможността да ги поздрави с поредната си категорична победа.

Чой реализира най-добри времена по време на квалификациите и оглави стартовата решетка. След това задържа челната позиция до края на състезанието като за 12-е обиколки записа общо време от 18:37.214 минути.

Тридесет и шест секунди по-късно, финалната линия пресече и вторият Ангел Караньотов с общо време 19:13.719 минути. Трети в класацията остана Петър Въжаров с общо време 19:19.960 минути.

На въпроса „Как се чувстваш след победата?“ Мартин отговори: „Чувствам се перфектно и мисля, че го показах на пистата. Миналата седмица имахме леки притеснения, преди участието ми в картинг шампионата по издръжливост „ЕКО 12 часа на България“. Преди около месец паднах на „Серес“ и си счупих ключицата. Не бях сигурен дали няма да я претоваря, но в крайна сметка се оказа, че умът е по-силен от тялото. По принцип не позволявам на такива дреболии да ме спират. Искам да участвам във всички състезания. Дължа го на феновете, а и на себе си.“

След категоричната победа Мартин Чой заема второто място в общото класиране на републиканския шампионат. Следващата му състезателна изява е на 5 и 6 октомври в Румъния, където ще се проведе поредният кръг от Източно-Европейския шампионат.


Мартин Чой без конкуренция в Долна МитрополияМартин Чой без конкуренция в Долна Митрополия

Тагове: Мартин Чой BMW мотоциклетизъм конкуренция Долна Митрополия

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ