www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Sauber: Спонсорите ни затрупват с оферти заради Райконен

21.09.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4534 прочитания
A+ | A-

Завръщането на бившия световен шампион във Формула 1 Кими Райконен в Sauber за сезон 2019, вече дава положителен ефект по отношение на швейцарския тим. Това заяви шефът на отбора Фредерик Васьор.

„Целият ни екип работи много по-мотивирано и ентусиазирано – обясни французинът. – Но по отношение на маркетинга разликата е просто драстична.

„Мисля, че в следващите седмици това ще стане по-ясно, но вече получаваме оферти от много компании, които искат да работят с нас, чувството е много странно, да има толкова сериозен интерес към един малък отбор във Формула 1. Ефектът е страхотен, дори и в социалните мрежи, аз не съм голям техен почитател, но не мога да отрека това.

„Догодина на стартовата решетка ще има трима световни шампиони: Фетел, Хамилтън и Кими, който ще кара за нас. Всеки ден си повтарям това и ми става все по-хубаво.

„Само преди 12 месеца, когато бяхме далеч от сегашната ни форма, кой би предположил, че Кими ще дойде при нас и ще ние ще можем да му предложим нещо, което да отговаря на амбициите му. Мисля, че на Кими ще му хареса при нас.”

Райконен научи на „Монца”, че Ferrari няма да продължи договора му след края на 2018 година и на мястото му идва протежето на италианците Шарл Льоклер, който сега кара за Sauber. Още в Италия последният шампион на Ferrari се разбрал със Sauber и преди Сингапур стана ясно, че той остава за още 2 сезона в световния шампионат.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "