www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Легенда на GM: Мъск не знае как се управлява автомобилна компания

21.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2784 прочитания
A+ | A-

Бившият вицепрезидент на GM Боб Луц отново критикува шефа на Tesla Илън Мъск и обясни в интервю за телевизия CNBC, че компанията се движи „към гробищата”. Според Луц, Мъск е добър човек, който обаче „не е наясно как се управлява автомобилна компания”

„Tesla никога няма да печели от Model 3 заради високите разходи – обясни Луц. – На поточната линия работят 9000 човека, а на година компанията произвежда по-малко от 150 000 коли. Така сметката не излиза. Компанията е поела по пътя към гробищата.”

Луц дори се пошегува, че скоро ще се появи холивудски хит на име „Кой уби Tesla?” с Леонардо ди Каприо в главната роля.

Според бившия шеф на GM основният проблем на Tesla в близко бъдеще ще е сериозната конкуренция в производството и предлагането на електромобили от страна на големите автомобилни производители, които вече се насочиха към производството на електромобили. Според него, те могат да си позволят да продават електромобили на загуба, тъй като основните им приходи идват от конвенционалните коли с бензинови и дизелови мотори.

Луц е изключително постоянен в критиките си срещу Мъск в последните години и редовно обяснява как той води Tesla към фалит, но фактите сочат, че точно Луц и неговите колеги са тези, които поне веднъж докараха GM до фалит и гигантът, както и другите големи автомобилни компании, трябваше да бъдат спасявани с парите на данъкоплатците в Щатите.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ