www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

MOOG с новаторска хибридна технология, разширява производството си в Европа

20.09.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Консумативи | Автор: Jordan Lukanov | 4895 прочитания
A+ | A-

MOOG - световно признатата марка за части за кормилното управление и окачването, която е част от компанията Federal-Mogul Motorparts, се представи с нова корпоративна идентичност и обяви вълнуващи новини на тазгодишното издание на изложението Automechanika във Франкфурт. Фирмата ще произвежда основните си продукти в нов завод в Испания, включително и най-съвременната си хибридна технология.

Иновацията е разработена, за да предложи по-високо качество, да повиши сигурността и издръжливостта на всички продукти от марката, като те вече са подсилени с въглеродни влакна и обработени чрез индукционно нагряване. Резултатът са още по-здрави и трайни части от MOOG.

Технологията с хибридно ядро ще бъде приложена върху цялата гама продукти на MOOG за кормилното управление и окачването, където е съвместима. Използването на въглеродни влакна намалява теглото и увеличава издръжливостта на частите и заедно с това предлага многобройни предимства, като например намалява усукващата деформация и увеличава радиалното натоварване при шарнирите, носача и външния накрайник.

„Хибридното ядро е поредната технология, с която подсилваме цялата гама на MOOG“, коментира Давор Хорват, бизнес директор „Части по окачването и кормилното управление“ за региона Европа, Близкия изток и Африка: „Освен това прилагаме най-съвременни топлинни обработки, покрития, нова синтетична смазка с дълготраен ефект и поцинковани гайки с високо качество и издръжливост“.

Иновацията ще подсили шарнирите, носачите, външните дълги и къси накрайници, биалетите. Индукционното втвърдяване пък ще им осигури по-голяма здравина и издръжливост, което допълнително ще увеличи сигурността на автомобила и спокойствието на водачите. Стоманата, която се използва за металните рамена също е по-здрава от традиционните материали, а новата синтетична смазка не само улеснява монтажа и работата на частите, но и прави движението на компонентите възможно най-гладко и прецизно за възможностите на возилото.

Компонентите имат и специално поцинковано покритие, което им дава висококачествен завършен вид с антикорозионен ефект. При фланцовите гайки това покритие осигурява и по-здрава захватка за още по-голяма сигурност.

„Новият стандарт в покритието на продуктите на MOOG ги прави по-висококачествени и на вид, и на усещане и на практика. Това е важна част от актуалното обновяване на марката“, допълва Хорват: „Постарахме се да обхванем всички аспекти, така че да предложим на клиентите си модерна гама и услуга без конкуренция на пазара.“

„MOOG вече има репутацията на първокласен производител на части за следпродажбено обслужване и сме горди да предложим нови технологии, които допълнително надграждат марката. Всички новини около нея са доказателство за желанието ни да отговаряме на високите очаквания и да осигуряваме на клиентите си все повече надеждност и комфорт“, казва още бизнес директорът.

Новата технология и разширена гама на продуктите на MOOG е съпътствана и от освежен дизайн на опаковките. Те вече са в ярък син и жълт цвят, за да направят всеки продукт от марката още по-разпознаваем, поставяйки начало на нова епоха за нея. Яркият дизайн е още една стъпка, с която фирмата цели да разшири обхвата си на пазара и да се докаже като водеща в бранша.

„Преценихме, че е важно да подплатим растящия си капацитет и подсилена продукция с подобаващ модерен вид“, допълва Давор Хорват: „Целта на яркия жълт цвят е да отличава новите продукти на MOOG от алтернативните, които не могат да предложат иновативни технологии като нашите“.Тагове: Federal-Mogul MOOG хибридна технология AutomechanikaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ