www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Петер Солберг се връща в световния рали шампионат

20.09.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3991 прочитания
A+ | A-

Слуховете за връщането на Петер Солберг в световния рали шампионат се оказаха истина. Но става въпрос само за единично участие, при това не с WRC автомобил, а с R5 кола. Норвежецът ще е един от двамата пилоти, които ще запишат дебютното участие на новия Polo R5, с който Volkswagen се връща в ралитата.

Солберг ще кара в рали „Испания” в края на октомври, като това означава, че каталунското състезание ще зарадва феновете с много звезди, тъй като това ще е и последният старт на Себастиен Льоб със Citroen от ограничената му програма тази година.

Така за първи път от почти 10 години трима световни шампиони ще карат заедно. Преди това такъв случай имаше във Финландия през 2010 година, когато се състезаваха Льоб Солберг и легендата Юка Канкунен.

Другото ново Polo R5 ще бъде карано от французина Ерик Камий и в Испания двамата за първи и последен път ще карат за тима на VW във WRC2, след това компанията започва да продава коли на частни отбори.

„Възможността да участвам с VW в Испания беше уникална и съм щастлив, че приех – обясни 43-годишният Солберг, който сега се състезава с Льоб в световния раликрос шампионат. – През януари тествах колата в Швеция и направо не ми се слизаше от нея. Още от самото начало Polo GTI R5 се получи сполучлив автомобил.”

Солберг участва за последно в WRC точно в Испания през 2012, а в раликроса кара пак Polo, но доста по-различен автомобил и е пилот на Volkswagen.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ