www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Bridgestone представи приложението за автопаркове FleetPulse

19.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 2482 прочитания
A+ | A-

Bridgestone обяви пускането на FleetPulse - "три в едно" решение, което се състои от мобилно приложение, централизиран уеб сайт и система за мониторинг на налягането в гумите (TPMS). Принудителното бездействие на превозното средство е едно от най-големите предизвикателства, пред което са изправени бизнесите днес.

FleetPulse дава много информация за състоянието на превозните средства и така намалява значително вероятността от неочаквани, скъпи и потенциално опасни аварии. По този начин се увеличава времето на автомобилите по пътищата, като същевременно се гарантират високи стандарти за безопасност. FleetPulse автоматизира проверките на техническата изправност и също помага на автопарковете да опростят операциите си и да намалят разходите за поддръжка - две други ключови предизвикателства за тях.

Чрез комбинация от водещи в индустрията инвестиции в научноизследователска и развойна дейност и дълбоко разбиране на автопарковете за камиони и автобуси - благодарение на преките си контакти, обратна връзка от голямата си независима търговска мрежа и информация, произтичаща от персонализираните решения за управление на гумите - "Total Tire Care", Bridgestone разбира ежедневните предизвикателства, пред които са изправени автопарковете. Bridgestone адресира тези проблеми с водещи за индустрията решения за мобилност. Съвместно разработен и тестван от Bridgestone и собственици на автопаркове, FleetPulse е решение на отдавнашните проблеми, свързани с ефективността на автопарковете.

FleetPulse предоставя на клиентите информация за да им помогне да разберат какво се случва с техните автопаркове и да опростят живота на пътя за шофьорите. С приложението FleetPulse за Android, водачите и техниците разполагат с лесна за използване платформа за извършване на проверка на техническата изправност на техните автомобили. В замяна на това, което понастоящем е ръчен процес, приложението FleetPulse следи да не се пропуска нищо, като гарантира, че са направени всички необходими проверки.

След това, чрез централния онлайн портал на FleetPulse мениджърите на автопарковете и поддръжката ще имат достъп през облачна система до актуализациите за състоянието на целия автопарк - включително дефекти и щети, както и данни за ефективността. След това те могат да подават индивидуални заявки до шофьори и техници - включително нови контролни списъци, резервации за услуги и дори отстраняване на автомобилите от пътищата - директно чрез известия от приложението FleetPulse.

Шофьорите, техниците и мениджърите на автопарка могат да се възползват и от нова информация за състоянието на гумите благодарение на FleetPulse. Услугата идва с TPMS хардуер за превозното средство - състоящ се от сензори Tirematics и донгъл. Свързвайки се с TPMS на автомобила, FleetPulse автоматично събира данни за налягането в гумите, преди да изпрати резултатите до водачите и мениджърите чрез приложението и онлайн таблото за управление в реално време.

Това допринася за оптимизирането на налягането в гумите, което е от съществено значение, знаейки, че 30% от авариите са причинени от ниско налягане в гумите, 90% от повредите свързани с гуми са причинени от бавно изпускане на въздух от гумата и 20% от гумите за търговски цели не са напомпани достатъчно . С осигуряването на подходящо налягане на гумите, FleetPulse избягва аварии, прекомерно износване и ненужно изгаряне на гориво - намалявайки нежеланите разходи за гуми и емисиите на CO2.

Приложението FleetPulse и хардуерът TPMS ще се предлагат на пазара от септември 2018 г. с безплатен пробен период. TPMS ще бъде достъпен онлайн (https://fleetpulse.app), както и от избрани търговци на дребно. Разходите му се амортизират в рамките на една година въз основа на предположението, че типичната комбинация от трактори и ремаркета, работещи при оптимално налягане в гумите, може да спести средно до 1100 евро годишно за гориво, разходи за гуми и повреди.Тагове: Bridgestone гуми приложение автопарк FleetPulseНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ