www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Яко: BMW показа iNEXT, пуска го на пазара през 2021 г. (видео)

16.09.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 3526 прочитания
A+ | A-

Яко: BMW показа iNEXT, пуска го на пазара през 2021 г. (видео)

Появата на BMW iNEXT дава категоричен отговор на фундаменталния въпрос: „Как ще се придвижваме в бъдещето?“ iNEXT последователно продължава това, което през 2007 г. BMW Group започва като „Project i“ и през 2013 година е продължено с въвеждането на пазара на BMW i3.

По време на годишното общо събрание на BMW AG през май 2018 г. Харалд Крюгер, Председател на борда на директорите на BMW AG, описа iNEXT така: „Проектът iNEXT е нашата платформа на бъдещето, от която ще се възползва цялата компания и всички марки“. В това отношение BMW Group постига много: още днес разполага с над 10-годишен опит в електрическата мобилност в малки и големи серии, BMW i моделите се модернизират постоянно и с тяхната технология се електрифицират все повече автомобили на BMW и MINI.

Следващата стъпка е пълноценната интеграция на стратегическите иновационни направления Автоматизирано шофиране, Свързаност, Електрифициране и Услуги (ACES) в един автомобил. Дизайнът им осигурява визията и отговаря на въпроса как в бъдеще ще се наслаждаваме на радостта от шофирането (D+ACES). Автомобилът, който днес носи името BMW iNEXT, предстои да бъде въведен на пазара през 2021 година.

BMW Vision iNEXT е символ на навлизането в нова ера на радостта от шофирането. Високоавтоматизирано, с нулеви емисии и напълно свързано то за пръв път интегрира стратегическите иновационни направления на BMW Group и с това дава отговори на въпросите: „Как ще изглежда един автомобил, който не трябва да бъде шофиран лично – но може?“.

Във фокуса на разсъжденията повече от всякога е поставен човекът с неговите емоции и желания. Серийният модел BMW iNEXT ще бъде произвеждан от 2021 год. като нов технологичен флагман в завода в Динголфинг и за пръв път в съчетания ще пренесе на на пътя стратегическите иновационни направления (D+ACES) на BMW Group.

Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design, резюмира дизайнерската амбиция така: „Задачата на BMW i е да генерира креативни и насочени към бъдещето идеи, които да променят начина, по който мислим за мобилността. BMW Vision iNEXT е следващата голяма крачка по пътя към тази трансформация, която показва, как интелигентните автомобили могат да направят живота ни по-лесен и по-хубав.“Яко: BMW показа iNEXT, пуска го на пазара през 2021 г. (видео)

Размерите и пропорциите на един модерен Sports Activity Vehicle (SAV) на BMW осигуряват уверено излъчване на BMW Vision iNEXT. Ясно разпознаваемите форми и повърхности още на пръв поглед разкриват насочения си към бъдещето характер.

В центъра на предната част е разположена голямата вертикална двойна бъбрековидна радиаторна решетка. Също като при всички автомобили с електрическо задвижване тя е затворена. Тъй като не е необходимо охлаждането на двигател с вътрешно горене, бъбрековидната решетка служи като интелигентна площ, в която са вградени различни сензори.

Щампованият 3D мотив подсказва за скритите там технологии. Много тесните фарове са модерна интерпретация на типичното за BMW лице с четири „очи“. Предното стъкло прелива плавно в голям панорамен покрив, така че тялото на автомобила изглежда леко и иновативният интериор се вижда добре и отвън.

В профил BMW Vision iNEXT демонстрира мощната и солидна стойка на един модерен SAV на BMW. Функционалните двуобемни пропорции и дългата линия на покрива подсказват за разточителния интериор. Дългото междуосие и късите надвеси придават динамика на силуета. Обемно моделираните повърхности изпъкват отстрани като мускули.

Прецизните линии подчертават играта с повърхностите и подчертават арките на калниците. 24-инчовите джанти се отличават с аеродинамично оптимизиран дизайн. Тяхното триизмерно скулптурирано оформление е както дизайнерски, така и функционален акцент. Вместо от външни огледала видимостта назад се осигурява от камери, чувствителни на приближаване и докосване сензори поемат функциите на дръжките за отваряне на вратите.

Двете големи врати се отварят в противоположни посоки без средна колона. Когато са отворени, те позволяват цялостен обзор на разточителния интериор. В същото време се виждат и повърхностите от карбон в областта на рамките. Черен Cladding допълва типичната визия на SAV. Вградената в него синя акцентираща лайстна подсказва за електрическото задвижване.

При пътуване с BMW Vision iNEXT водачът по избор може да управлява автомобила сам в режим „Boost“ или да бъде возен в режим „Ease“. Благодарение на електрическото задвижване режимът „Boost“ е много динамичен, почти безшумен и с нулеви емисии. В режим „Ease“ автомобилът предлага на водача и неговите спътници пространство за разнообразни занимания: в зависимост от желанията BMW Vision iNEXT може да бъде място за разпускане, взаимодействие, развлечение или концентрация – възможностите са толкова разнообразни, колкото и нуждите на пътуващите. В съответствие с това и интериорът наподобява уютно „жизнено пространство“ с модерно обзавеждане на четири колела – ново „любимо място“.

Големият панорамен покрив облива интериора със светлина и осигурява приятелска, гостоприемна атмосфера. Двете отделни седалки отпред, както и цялата седалка отзад предлагат място за до 4 пътника. В интериора доминират пестеливи, ясни линии, геометрията поставя на преден план материалите и цветовете.

Като изключим воланът и дисплеите в зоната на водача, в BMW Vision iNEXT не могат да бъдат забелязани други екрани или бутони. За да се запази висококачественият и уютен характер на задната част и по този начин хората да бъдат поставени на преден план, интелигентните технологии са интегрирани невидимо. Те стават видими и могат да бъдат ползвани едва когато водачът и пътниците го пожелаят.

Интелигентното гласово управление в автомобила се активира след произнасянето на „Hey BMW“. BMW Vision iNEXT е интегрирана съставна част на дигиталния свят и на напълно свързаните BMW Connected, Smart Devices и Smart Homes, което позволява например отваряне на прозорците в собствения дом чрез гласова команда.

Автомобилният проект BMW iNEXT има сравнимо централна роля за разработката на платформи и компоненти на бъдещето. В бъдеще с новите автомобилни архитектури за всички видове задвижвания на предните, задните и четирите колела и с модерните си заводи BMW Group бързо ще може да взима решение кои и колко модели да бъдат оборудвани с напълно електрическо задвижване, Plug-in хибридна система или високо ефективен двигател с вътрешно горене. През 2025 година BMW Group ще предлага 25 модели с електрифицирано задвижване – от тях 12 чисто електрическо.


Яко: BMW показа iNEXT, пуска го на пазара през 2021 г. (видео)Яко: BMW показа iNEXT, пуска го на пазара през 2021 г. (видео)Яко: BMW показа iNEXT, пуска го на пазара през 2021 г. (видео)

Тагове: елмобил BMW iNEXT пазар технология бъдещето платформаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ