www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo Vera - безпилотният електрически камион на бъдещето (видео)

12.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 26693 прочитания
A+ | A-

Volvo Vera - безпилотният електрически камион на бъдещето (видео)

Volvo Trucks подготви ново транспортно решение на базата на автономните електромобили за бизнес нужди, което може да направи транспортната система по-ефективна, безопасна и екологична чиста. Дългосрочната цел на проекта е да предложи допълнителни възможности на компании, които се нуждаят от непрекъсната транспортна връзка между фиксирани точки.

Постоянният ръст на населението и уплътняването на градската среда водят до сериозни екологични проблеми, като задръствания, замърсяване и прекомерен шум. Растящото потребление на стоки и услуги, стремителният ръст на електронната търговия и повсеместният дефицит на шофьори изискват разработка на ефективни транспортни решения.

Vera - бъдещото транспортно решение от Volvo Trucks е предназначено за регулярни курсове, които са на сравнително късо разстояние, големи обеми на превозвани товари и висока прецизност на доставката. Типични примери за такива транспортни задачи се явяват например, маршрутите между логистичните хъбове, но са възможни и други варианти.Volvo Vera - безпилотният електрически камион на бъдещето (видео)

Решението позволява да се използва съществуващата транспортна инфраструктура и товарни транспортни средства, благодарение на което по-леко ще се компенсират загубите и ще се осъществи интеграцията със съществуващите дейности. Работата ще се поеме от автономни елмобили, включени към облачен сервиз и център за транспортно управление.

Автомобилите са снабдени със сложни системи за автономно шофиране. Те са предназначени за да определят текущото положение на тировете с точност до сантиметри, детайлно да проследяват и анализират, случващото се с другите участници с пътното движение, и да реагират без грешка.


Volvo Vera - безпилотният електрически камион на бъдещето (видео)Volvo Vera - безпилотният електрически камион на бъдещето (видео)Volvo Vera - безпилотният електрически камион на бъдещето (видео)

Тагове: Volvo Trucks Vera безпилотeн електрически камион видео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "