www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nissan купи дял в e.dams във Формула Е

12.09.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3848 прочитания
A+ | A-

Nissan ще замести Renault в петия сезон в електрическата Формула Е, като японската компания наследява френската марка, която постигна най-големите успехи в първите 4 сезона на надпреварата.

В края на четвъртия сезон цялата собственост на тима премина в Жан-Пол Дрио, който е негов основател и който беше съдружник с Ален Прост в отбора. 4-кратният световен шампион обаче продаде дела си на Дрио малко преди Renault да се изтегли от Формула Е и Дрио обяви, че той ще води преговорите за това тимът да представлява Nissan.

Все още обаче не се знае колко точно е делът на Nissan в отбора и каква цена е платена за него.

„За дебюта на Nissan във Формула Е има смисъл да сме партньори с e.dams и да използваме опита на тима, когато става въпрос за победи в състезания и световни титли”, обясни вицепрезидентът на Nissan и шеф на глобалния маркетинг на компанията Роел де Врийс.

Все още не се знае кои ще са пилотите на тима за петия сезон във Формула Е, но Дрио прогнозира, че това ще стане ясно до края на септември.

Петият сезон стартира през декември, а вече е ясно, че Никола Прост няма да е част от отбора, като обаче не се знае дали бившият шампион Себастиен Буеми ще остане, тъй като има вариант той да се върне във Формула 1 и Toro Rosso.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ