www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новият Mercedes-Benz GLE дебютира със свеж дизайн и множество нови технологии

12.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 18604 прочитания
A+ | A-

След продължителна подготвителна кампания, Mercedes-Benz най-накрая показа официално новото поколение на джипката си GLE, която застава посредата в SUV гамата на марката.

Колата е пораснала спрямо своя предшественик на дължина с около 80 милиметра, което се е отразило положително на пространството в интериора, като вече опционално ще се продава и трети ред седалки. Въпреки по-големите си размери, коефициентът на въздушно съпротивление е най-нисък за класа - 0.29 срещу 0.32 за предшественика.

Чисто нов е 3.0-литровият двигател на версията GLE 450, който работи с помощ от лека хибридна система. Мощността тук е 362 к.с., като компактен електромотор добавя допълнителни 21 к.с. Тягата се изпраща до четирите колела посредством 9-степенен автоматик. Скоро ще бъдат анонсирани още бензинови, дизелови и хибридни моторизации за модела.

Новост е окачването, носещо името E-Active Body Control System. То регулира индивидуално всеки амортесьор според профила на пътя, като по този начин осигурява възможно най-комфортно пътуване. Системата може да се намеси и при офроуд, като повдигне предната или задната ос в зависимост от ситуацията.

Интериорът на новия GLE е напълно различен спрямо предшественика. Откриваме характерните за Mercedes два сляти дисплея, като чрез тях се контролира новата инфотейнмънт система на марката MBUX. 

Публичният дебют на автомобила е насрочен за началото на октомври по време на изложението в Париж. Продажбите ще стартират в началото на 2019 г., а цените ще станат ясни скоро преди пазарния старт.Тагове: mercedesgleНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ