www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Bugatti: Chiron може да стигне до 450 км/ч

12.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3004 прочитания
A+ | A-

Собствениците и феновете на Bugatti все още не могат да постигнат съгласие дали наистина Chiron може да постигне конструктивно зададената му максимална скорост от 482 км/ч. А и това няма как да се провери в реални условия, тъй като колата е електронно ограничена максимална скорост 420 км/ч. А и в момента се оказа, че търсенето на нови рекорди за максимална скорост на серийни автомобили не е сред приоритетите на френската марка.

Главният изпълнителен директор на Bugatti Щефан Винкелман все пак обясни, че според него Chiron може да е по-бърз, но поясни, че не вижда смисъл в гоненето на нов рекорд за скорост.

„Мисля, че Chiron може лесно да достигне 440 или 450 км/ч – заяви Винкелман пред CarAdvice в Монтерей. – Но не сме тествали точно това. Предполагам, че постигането на тази скорост ще изисква и някои промени по колата.”

Според Винкелман наскоро лансираният нов модел Divo по-добре показва кое в момента е по-важно за Bugatti – по-доброто поведение на пътя и по-ефективното представяне на писта вместо максималната скорост на прав участък.

Заради много по-агресивния си аеродинамичен пакет Divo има доста по-ниска максимална скорост в сравнение с Chiron – 380 км/ч.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ