www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пазарът на електромобили ще надхвърли 400 милиарда долара

11.09.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3374 прочитания
A+ | A-

Само в рамките на следващите 5-6 години глобалният пазар на електромобили ще се разрасне толкова сериозно, че обемът му ще надхвърли 400 милиарда долара. Това прогнози на част от анализаторите на автомобилната индустрия, които се опитват да остойностят предстоящия бум на продажби на електромобили в световен мащаб.

Все още техните данни не са подкрепени официално от автомобилните производители, които засега се задоволяват само с това да обявяват колко електрически модела планират да лансират в близко бъдеще и да представят първите от тях.

Накратко, за да се постигне такъв обем, това означава да има продадени 12 милиона електромобила, като всеки да е на цена 35 000 долара, което както се вижда от засиления темп на доставките на Tesla Model 3 не е толкова невъзможна задача. Или пък да бъдат реализирани 8,4 милиона продажби на електромобили, като всеки един от тях да струва 50 000 долара.

Част от производителите на суперавтомобили, като McLaren, които биха имал сериозен принос за развитието на този пазар с малко на брой, но скъпи електромобили планират да се включат на него малко по-късно – към 2025 година. Тази година не е избрана случайно – очаква се, че тогава вече ще има батерии, които ще осигуряват достатъчен пробег и динамика на суперколите, които сега използват конвенционално задвижване. Така че, дори може да се прогнозира нов бум на пазара на електромобили, когато конкуренцията за интереса на платежоспособните клиенти стане още по-сериозна.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "