www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Opel Adam Cup дебютира в България

03.09.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: | 2813 прочитания
A+ | A-

Благодарение на Даниел Попов и Ангел Башкехайов и „Ясен Попов Рейсинг” българските рали фенове имаха възможност да видят по отсечките на рали „Стари столици” дебюта на състезателната версия на популярния модел Opel Adam, тук във версия Cup.

Макар и подготвен по правилата на германския шампионат Adam-ът на Дани и Ангел се оказа подходящ за изискванията на група RC4, а двамата завършиха на 7-о място в генералното класиране и на трета позиция в своя клас.

„Доволни сме от представянето ни – заяви след финала в Шумен Даниел Попов. - По-напред от това с този автомобил нямаше как да бъдем.

„Познавам отсечките добре и се пробвах да намеря лимита на колата. Вече съм по-уверен, ралито бе полезен опит, макар и кратък.

„В първия ден беше много интересно докато се адаптираме към хлъзгавите отсечки, а имахме и проблем със спирачките, но това не се отрази на представянето ни.”

Попов и Башкехайов се наредиха сред най-постоянните екипажи в 49-ото издание на рали „Стари столици” с 8 трети и едно второ място в своя клас.

Следващият старт за българския екипаж в германския Opel Adam Cup е 55-ото рали „Ерцгебирге” на 28-29 септември.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ