www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

22 г. след инцидент с кросов мотоциклет Сижи отново на пистата

31.08.2018 | Авто новини: На 2 гуми » Мото спорт | Автор: Jordan Lukanov | 7820 прочитания
A+ | A-

Сергей Сергеев–Сижи се върна отново на пистата 22 год. след инцидент с кросов мотоциклет, който го приковава към инвалидната количка. Сижи е неподвижен от кръста надолу, но желанието му да продължи напред го отвежда до старта на първия кръг в шампионатa за хора в неравностойно положение - International OCTO Bridgestone Cup в Италия, където се класира на престижното пето място.

Сижи се състезава в отбора на BG-POWER със специално пригоден мотоциклет за писта, който може да бъде управляван от хора с двигателни увреждания. Първата състезателна година продължава за Сергеев с участието във втория кръг на пистата „Тацио Нуволари“ – Италия, където завърши на седма позиция.

Желанието на шампиона да покаже и на себе си, и на света, че когато човек положи достатъчно усилия, може да прескочи собствените си граници, не остава незабелязано от хората, които подкрепят този спорт.

„Сижи е истински шампион, не само на пистата, но и в живота. Той е пример за човек с непоклатим дух, който успява да преодолее физическите ограничения и да покаже на хората като него, че няма невъзможни неща. Това ни мотивира да потърсим съдействието на две от марките, които представляваме за България – ARAI и RST. В този спорт на първо място е безопасността на пилота, а когато става въпрос за състезател, който се връща на пистата след претърпян преди толкова много време инцидент, няма колебание в избора на най-добрата каска и най-подходящата екипировка“, коментират от „Сенакс“.

В последното състезание от международния шампионат по мотоциклетизъм за хора с увреждания на пистата „Муджело“ в Италия Сергей Сергеев се състезава с каска ARAI - RX-7V Giugliano и екип RST TRACTECH EVO, изработен от естествена кожа.
 
„Нищо не ни спира когато сме задружни“, написа Сижи преди няколко дни във Фейсбук профила си. Следващото състезание, в което той ще участва, е през септември на пистата „Маникур“ във Франция.

Преди да се върне към състезателната кариера с мотоциклет, Сергеев приспособява автомобила си, за да може да го управлява единствено с ръце. Сижи вярва, че когато човек има свобода и независимост, може да постигне повече, отколкото предполага, че е възможно в началото. Това го мотивира да пригоди за управление още над 350 автомобила за хора в неравностойно положение.

Японската компания за каски ARAI и английската марка за екипировка RST, които подкрепиха пилота, ще продължат да бъдат негови спътници в следващите състезания.Тагове: Сергей Сергеев Сижи инцидент кросов мотоциклет пистаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ