www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Bugatti готви нов модел, може да е електрически седан?

31.08.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3581 прочитания
A+ | A-

Благодарение на Divo Bugatti успя да си върне вниманието на специализираните медии, като вече е ясно, че тиражът на автомобила, базиран на Chiron, е напълно разпродаден, дори и да става въпрос за серия от едва 40 коли.

Но дали Bugatti не подготвя нов модел, който може да се окаже доста по-интересен- свръхлуксозен седан, за който се предполага, че ще е с електрическо задвижване.

Спекулациите тръгнаха от снимка на напълно покрит автомобил в базата на Bugatti, но на практика липсва каквато и да е друга информация.

Подобни предположения не са лишени от смисъл, като се има предвид, че компанията вече представи подобен концепт – Galibier 16C, който беше показан през 2009 година и беше базиран на Veyron.

Но този концепт така и не стигна до серийно производство, ако можем да използваме този термин за мащабите, в които оперира Bugatti.

В същото време обаче класът на луксозните GT модели и SUV возила се разраства с темпове, които могат само радват производителите на такива автомобили. А и световният пазар показва сериозни признаци на интерес към такива проекти.

От Bugatti в последните години идват сигнали, че компанията няма намерение да се отказва от статута си на производител, който предлага само един модел. Но пък много анализатори са готови да спорят дали Divo всъщност не е заслужил правото да бъде категоризиран като отделен модел.

Дори и Bugatti да се насочи към лансирането на луксозен седан, това най-вероятно ще се случи по-скоро в средносрочен план, което път допълва предположенията, че става въпрос за изцяло електрически модел.

От McLaren дадоха да се разбере, че британската компания също се насочва към електромобилите, но батериите, необходими за създаването на модели, отговарящи на нивото на марката, ще са готови най-рано през 2025 година.

Като се има предвид честота, с която Bugatti представя новите си модели, такива периоди не би трябвало да са проблем за френската марка. Все пак, тези които могат да си позволят Bugatti никога не са разчитали на това, че любимата им марка ще показва нова кола за всяка моделна година.

А и да не забравяме, че от Bugatti не изключиха възможността наследникът на Chiron или някой от следващите модели да е изцяло или частично електрифициран.

Каквото и да се покаже под това покривало, със сигурност Bugatti отново ще успее да привлече вниманието на автомобилния свят.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ