www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota инвестира половин милиард долара в Uber

29.08.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1186 прочитания
A+ | A-

Американската компания за споделени пътувания Uber ще получи инвестиция в размер на 500 милиона долара от Toyota, за да помогне на японците при развитието на технологиите за автономни автомобили. Двете компании и сега работят заедно, но новият проект трябва да ускори развитието на технологиите за автономни автомобили, като се смята, че Toyota и Uber изостават от преките си конкуренти точно по този показател.

Този половин милиард долара на практика ще съживи автономните автомобили на Uber, които бяха спрени от тестове след фаталната катастрофа през март в Темпе, Аризона, където автомобил на компанията блъсна и уби пресичаща пешеходка. След тази трагедия Uber спря тестовете, уволни стотици тестови шофьори и центърът на компанията в Аризона, отговарящ за развитието на тези технологии, спря да работи.

Uber ще комбинира своята автономна система с тази на Toyota – Guardian, която осигурява отделни автономни функции, като запазване на лентата на движение, но не и изцяло самостоятелно придвижване на колата. Новата комбинирана технология ще се използва при автомобилите, които от 2012 година ще постъпят във флотилията на Uber в Щатите – Toyota Sienna.

Преди време шефовете на Toyota признаха, че японският гигант подхожда по-внимателно към технологиите за автономно придвижване, но също така потвърдиха, че компанията инвестира сериозно в тяхното развитие и през 2020 година планира да започне тестове с електромобили.

Въпреки инвестицията в Uber, от Toyota обявиха, че компанията ще продължи самостоятелно да изследва и развива автономните технологии, като този процес се върви успоредно и независимо от това, което се прави в Uber.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ